Konkursi

CALL+FOR+PROPOSALS+FOR+NEXUS+GRANTS+FOR+INNOVATION+2013

Grants for Innovation ("G4I") encourages innovation to scale up low-carbon technologies that contribute towards the Millennium Development Goals, including innovations which enable such projects to overcome financial, social and legal barriers.

More info here.

ŽENE KOJE BRDA PREMJEŠTAJU

Ekumenska inicijativa žena objavljuje novi natječaj za potporu projekata koji promiču:
• izgradnju mira i pomirenja
• ekumenski dijalog i suradnju među religijama i svjetonazorima

Natječaj je namijenjen organizacijama civilnog društva u kojima žene imaju vodeću ulogu u mirovnim, ekumenskim i medjureligijskim projektima, te posebice teologinjama i studenticama teologije koje djeluju u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Hrvatskoj, Makedoniji ili Srbiji.

Ovim pozivom želimo ohrabriti i podržati pojedinke i grupe/organizacije žene koje će konkretnim aktivnostima doprinijeti razvoju svojih zajednica. Pozivamo žene koje sebe prepoznaju kao subjekte društvene promjene i imaju snage raditi na točkama sukoba u društvu. Obraćamo se onima koji se ne mire s nepomirenim odnosima u društvu i žele uložiti napor za približavanje sukobljenih strana i započinjanje dijaloga. Želimo podržati žene koje prepoznaju kao svoju temeljnu vrijednost poticanje ekumenskog i svjetonazorskog dijaloga. Svjesne smo kako je ovaj zadatak koliko plemenit toliko i zahtjevan, zbog čega naš natječaj i nosi naslov „Žene koje brda premještaju" aludirajući na snagu vjere u dobro, koja je uvijek u povijesti „brda premještala" i tako utirala put blagotvornoj kulturi mira i suživota.

U ovom natječaju dajemo prednost projektnim prijedlozima s prekograničnim profilom unutar navedenog geografskog područja.

VRSTE PROJEKTNIH POTPORA:
Do 3.000 EUR - maksimalni broj potpora koji će biti dodijeljen: 6
Do 6.000 EUR* - maksimalni broj potpora koji će biti dodijeljen: 6
* otvoreno samo za postojeće EIŽ korisnice/lokalne partnerice

Prijedloge treba proslijediti u elektronskoj formi na: natjecaj@eiz.hr do 26.08.2013. do 15.00 sati. Svi potrebni obrasci mogu se naći na www.eiz.hr.

 

Ekumenska inicijativa žena
Četvrt kralja Slavca 3, 21310 Omiš - Hrvatska
Tel: +385 21 862 599
Fax: +385 21 757 085
e-mail: eiz@eiz.hr

Posao+za+trenere+i+trenerice+iz+zemalja+Zapadnog+Balkana

BPRI seeks trainers on "Citizen participation" (home-based in the Western Balkans region)

As mandated by the 2003 OSCE Roma and Sinti Action Plan (Chapter VII), ODIHR has been addressing the situation of Roma and related groups in crisis and post-crises situations in particular in the Western Balkans region, which has been affected by ethnic tensions and conflicts in 1990s. ODIHR pays particular attention to the situation of Roma, Ashkali and Egyptians, including the situation and reintegration of displaced persons from this community.

Read more info here.

Posao_u_OSCE-u
Privremeni asistent/kinja za pitanja inkluzije Roma. Više info ovde.
P2P program godišnje najave studijskih putovanja

Evropska komisija pripremila je okvirni plan sprovođenja aktivnosti u sklopu programa Ljudi ljudima (People 2 People - P2P) za studijska putovanja u 2013 godini.

Pogledajte kaledar i detaljne informacije ovde.

Poziv za podnošenje predloga projekata :: TRANSFORMATOR

Zaječarska inicijativa i fondacija Iskorak vas pozivaju da se prijavite na konkurs u okviru programa donacija za unapređenje zajednica „TRANSFORMATOR".

Finansijsku podršku za program „TRANSFORMATOR" pruža Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje se u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) kroz program „Građansko društvo za budućnost".

Više info ovde.

NIS-ov konurs za udruženja i neprofitne ustanove
U toku je javni konkurs "Zajednici zajedno" koji u saradnji s lokalnim samoupravama organizuje NIS a.d. Novi Sad.

Ovaj javni konkurs namenjen je dodeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite, "Zajednici zajedno" koji će se realizovati na teritorijama gradova Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Niš, Čačak i opština Novi Bečej, Kanjiža, Žitište i Srbobran, do 31.12.2013. godine.

Više info ovde.

Konkurs za eksperte/trenere za inkluzivne javne politike

Kulturni centar DamaD objavljuje konkurs za eksperte/kinje i trenere/ice za inkluzivne javne politike u okviru projekta "Različitosti i raznolikosti su prednost: Promovisanje kulturnog pluralizma u Sandžaku".

Više detalja pročitajte ovde.

Studijski boravak za istraživače/ice rodne ravnopravnosti

Evropski centar za prava Roma poziva sve zainteresovane na studijski boravak na temu rodne ravnopravnosti. Fellowship obuhvata tromesečni boravak u Budimpešti i šansu za učešće u velikom istraživanju o rodnoj ravnopravnosti.

Pročitajte više info ovde.

Stipendije za romske studente/kinje

U okviru Roma Graduate Preparation Program-a otvoren je konkurs za studente i studentkinje romske nacionalnosti.

Konkurs je otvoren do 2. maja 2013. godine.

Za više informacija klinkite ovde.

Organizaciona struktura

[detaljnije]