Inicijativa za reformu obrazovanja
Kako bi podstakle šire uključivanje javnosti u proces reforme obrazovanja i ubrzale donošenje Akconog plana za sprovođenje Strategije za razvoj obrazovanja u Srbiji, Građanske inicijative su pokrenule Inicijativu za reformu obrazovanja. Pozivamo sve zainteresovane da se upoznaju sa ciljevima i predlozima Inicijative i da joj se slanjem mejla na obrazovanje@gradjanske.org priključe.
Važne informacije za organizacije civilnog društva
Otvaranje podračuna u Upravi za trezor - važne informacije za OCD: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije je dobila odgovore na pitanja dobijena od velikog broja organizacija civilnog društva u vezi sa poslednjim izmenama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.
Novine u procesu registracije udruženja
Od 01.05.2013. godine, na postupak upisa u Registar udruženja i Registar stranih udruženja primenjuje se Zakon o postupku registracije u Agenciji za privredne registre ("Službeni glasnik RS", 099/2011 od 27.12.2011). Pozivamo sve organizacije civilnog društva, neformalne grupe ili pojedince/ke koji žele da registruju udruženje, da se upoznaju sa novinama u odnosu na dosadašnji postupak registracije.
Etički kodeks udruženja
Građanske inicijative pozivaju sve organizacije civilnog društva da pristupe Etičkom kodeksu organizacija civilnog društva u Srbiji kog ovde mogu pročitati.
Pročitajte
Izveštaji istraživačkih timova iz knjige "Suočavanje sa jugoslovenskim kontroverzama"

Organizaciona struktura

[detaljnije]