Vesti

08. 02. 2010
Izašao novi Vodič kroz domaće i inostrane izvore finansiranja
Grаđanske inicijative, Ministarstvo finansija kroz Sektor za programiranje i upravljanje fondovima EU i razvojnom pomoći, te Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, pripremili su sedmo izdanje Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja.

Vodič nudi informacije za projekte NVO, lokalnih samouprava, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i pojedinaca u Srbiji. Ova publikacija doprinosi boljoj informisanosti svih partnera i pruža uvid u sredstva za realizaciju najrazličitijih programskih i projektnih aktivnosti.

Građanske incijative skreću pažnju da, usled dinamike pripreme Vodiča i različitih rokova donatora, postoji mogućnost da je nekim od konkursa istekao rok.

„Međutim, verujemo da se navedeni donatori mogu pokazati kao važan potencijalni izvor finansiranja i predlažemo redovno praćenje njihovih internet prezentacija. Nadamo se da će i sedmo izdanje Vodiča kroz potencijalne domaće i inostrane izvore finansiranja biti dodatni podsticaj za uključivanje svih onih koji mogu da doprinesu sprovođenju preporuka Strategije za smanjenje siromaštva u Srbiji i unapređenju kvaliteta života svih njenih građana i građanki." - ističe autorski tim.

Organizaciona struktura

[detaljnije]