Budućnost razvojne saradnje u Srbiji: od primaoca do davaoca razvojne pomoći

Beograd, 27. septembar 2017. godine

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na konferenciju Budućnost razvojne saradnje u Srbiji: od primaoca do davaoca razvojne pomoći globalna razvojna saradnja i stvaranje podsticajnog okruženja za kreiranje dijaloga između države i OCD, koja će se održati 16.10.2017. (ponedeljak) sa početkom u 12 časova u Kući ljudskih prava i demokratije (Kneza Miloša 4, Beograd).

 Cilj događaja je okupljanje predstavnika organizacija civilnog društva i predstavnika institucija, medija, i drugih zainteresovanih aktera za temu razvojne saradnje, radi promišljanja uloge civilnog društva u budućim razvojnim politikama i procesima u Srbiji, kao i uspostavljanje dijaloga između OCD i predstavnika Vlade. Predviđeno je da na prvom panelu fokus bude na temi uloge OCD u nacionalnim procesima u vezi sa razvojnom saradnjom kao i na budućnosti razvojnih politika na evropskom nivou. Drugi panel bi trebalo da omogući upoznavanje i saradnju između predstavnika radnog tela i OCD i biće fokusiran na diskusiju povodom donošenja Zakona o razvojnoj i humanitrarnoj pomoći i definisanja Strategije razvojne saradnje.

Možete se prijaviti za učešće popunjavanjem kratkog formulara koji se nalazi ovde. Kako je broj mesta ograničen, prijave ćemo primati dok predviđeni broj mesta ne bude popunjen, pa Vas molimo da učešće prijavite najkasnije do 13.10.2017.  godine. Agendu možete skinuti ovde.

Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane ili imate potrebe vezane za pristupačnost, kontaktirajte nas na e-mail milica@gradjanske.org

Događaj je deo neprofitnog projekta „Globalni razvoj i uloga OCD zapadnog Balkan“ koji implementira austrijska razvojna i humanitarna organizacija „Horizont3000“ uz pomoć partnerskih organizacija iz Srbije, Udruženja Narodni parlament“ iz Leskovca i „Građanskih inicijativa” iz Beograda. Sastanak će okupiti predstavnike OCD iz Srbije zainteresovanih za aktivnije angažovanje njihovih organizacija na polju međunarodne razvojne saradnje i globalnog razvoja.

Više o razvojnoj pomoći možete saznati ovde.

Publikacije iz ove oblasti možete naći ovde, kao i našu ažuriranu Analizu stanja u Srbiji (Country paper).