Članovi Baštališta kuvaju za vas

BAŠTALIŠTE prikuplja sredstva za izgradnju paviljona za održavanje radionica. Da nam pomognete – dođite u KC Grad i jedite.
Potrebna nam je vaša pomoć i podrška da zajedno „ohranimo grad“!
Pridružite nam se 19.juna na Delikatesnom ponedeljku kada ćemo za vas kuvati plodove prve ovogodišnje berbe iz naših baštica. Sve povrće po malo rupičasto, ali neprskano i ukusno. Odlična prilika da se upoznamo i razmenimo ideje o tome kako da Beograd bude „jestiviji“.
Prihod od događaja ćemo uložiti u izgradnju paviljona za održavanje radionica u Baštalištu pa vas molimo da povedete bar još jednog prijatelja.
Baštalište je zajednica urbanih baštovana koja je 2013. uspostavila zajedničku organsku baštu na samo 10km od centrа Beogrаdа.  Naša bašta se nalazi na ulazu u  Slаnce. Veličina Baštališta je 20ak ari ukupno odnosno 22 pojedinačne parcele od po 40ak kvadrata koje su na raspolaganju našim članovima tokom sezone. Na njima gajimo isključivo organsko povrće, primenjujući principe organske poljoprivrede i permakulture. Povrće koje proizvedemo je zа sopstvene potrebe i poklon prijateljima. U našoj zajedničkoj bašti vlada duh solidarnosti, timskog rada, poštovanja i tolerancije. U razvoj Baštališta ulažemo svoje vreme i sredstva.
Širi okviri Baštališta podrazumeva podizanje svesti stručne, političke i opšte javnosti o značaju i koristi baštenskih zajednica, kao i njihovu promociju kao alata za ekološki, ekonomski, socijalni i zdravstveni razvoj gradova.
Vizija Baštališta je uspostavljanje sistema gradskih baštenskih zajednica u okviru razvojnih planova lokalnih samouprava po principu “Jedna opština, jedno Baštalište”.
Događaj se održava u Kulturni Centar GRAD, Braće Krsmanović 4 i počinje u 19h.