DA ŠKOLA BUDE ŠKOLA

Ja sam svoju školu završio! Koliko ste puta čuli ili sami ovo rekli svom detetu u njegovom jeku borbe sa razlomcima, funkcijama, padežima, stilskim figurama, bitkama, …? Mnogo, verovatno.

A istina je da svaki roditelj svoju školu završi tek onda kad njegova deca izađu iz školskih klupa. Mnogi, nažalost, toga kao da nisu svesni ili veruju da će njihovi klinci sami uspeti da se „provuku“ kroz lavirint školskog života. Deca su prepuštena sistemu u kojem, u ovom trenutku, veoma malo sistemskog ima.

Upravo zato pokrenuli smo školski portal RANAC.RS. Želimo da omogućimo dobru komunikaciju između škola i roditelja. Da razotkrijemo sve faktore koji utiču na rad u školama. Želimo da „pokrenemo“ roditelje, da ne ostanu neinformisani, da ih motivišemo da traže, pitaju, učestvuju, da ne pristaju bespogovorno na eskurzije iza kojih ne stoje škole, da se pitaju ko piše udžbenike, kako se došlo do dobavljača u školskim kuhinjama, koja su prava, ali koje i obaveze i kako se jedan školarac, roditelj i učitelj moraju ponašati.

Škola i obrazovanje su uvod u život! Stub društva. U Srbiji, već dugo vrlo klimav stub. Želimo da učinimo sve da ga učvrstimo. Niko neće rešiti naše probleme do nas samih. Očekujemo isto i od drugih roditelja. Od svakog pojedinačno. Dajmo klincima mogućnost da se bore za budućnost u školi, ne na ulici.

Sam tekst na našem portalu nije cilj. Tekst je put da dođemo do cilja. A cilj je rešenje problema, ukoliko problem postoji.

Idemo dalje. Puni smo ideja. Spremni za sugestije, pohvale, kritike, predloge… Borba za obrazovanje je borba za budućnost. A cilj – DA ŠKOLA BUDE ŠKOLA.

Ranac je na našim ledjima!

Udruženje građana GREAT IDEAS

Aktivnosti Portala RANAC možete pratiti putem:

Sajt

Facebook strana

Twitter

Instagram

Ova priča deo je stremljenja TACSO Srbija i TACSO Građanskih inicijativa da promoviše primere dobre prakse organizacija civilnog društva u Srbiji i motiviše druge organizacije koje svakodnevno ulažu energiju i napor u kreiranju boljeg društva za sve građane i građanke Srbije.