Debata o medijskim slobodama #OslobodiMedije 12. februara

kljplogoKuća ljudskih prava i demokratije i Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) pozivaju vas da učestvujete na debati o medijskim slobodama „Oslobodi medije“ koji će se održati u četvrtak 12. februara od 11h do 13h, u prostorijama Medija centra Beograd (Terazije 3). Ovaj događaj predstavlja najavu za seriju TweetUp događaja na temu slobode medija koje će BIRN i KLJP organizovati jednom mesečno pod zvaničnim hashtagom #OslobodiMedije.
Na događaju govore:

  • Gordana Igrić, BIRN
  • Jovana Gligorijević, Vreme
  • Željko Bodrožić, Kikindske novine
  • Maja Stojanović, Kuća ljudskih prava i demokratije

Iz Medija centra Niš, u debatu se putem video linka uključuju:

  • Predgrag Blagojević, Južne vesti
  • Mladen Velojić, MC Niš

Ovim događajem otvara se serija debata o stanju slobode izražavanja i medijskih sloboda Srbiji, koje se nameću kao ključne teme 2015. godine, kao i u procesu evrointegracija i tokom srpskog predsedavanja OEBS-om. Srbija je pre nekoliko meseci dobila nove medijske zakone, koji, između ostalog, propisuju i javni interes u informisanju i slobodu javnog informisanja. Problemi u implentaciji su očigledni – najnovija kampanja protiv BIRN-a svedoči tome.

Gde su granice slobode medija, a koja načela treba poštovati?

Kako se brani pravo na slobodno izražavanje?

Pozivamo vas da nam se pridružite na događaju u Medija centru, i da učestvujete u debati na Twitter-u pod zvaničnim hashtag-om  #OslobodiMedije