14 Mar Do posla te deli samo speed dating

Hajde da zajedno prođemo kroz iskustva koja ti je Career days pružio poslednjih par meseci! Šta bi izdvojio/la kao najzanimljivije i najkorisnije? Radionice na kojima si naučio/la kako da napišeš CV, tribinu sa ambicioznim govornicima, ili ”Dan uspeha”?

Svi ovi događaji predstavljali su pripremu za finalni i presudni događaj – speed dating! Speed dating je poslednji od “4 koraka do posla” koje ti je pružio ovogodišnji Career days. Pored mnoštvo delegata učestvuju i poznate kompanije Delhaize, Outosource Insurance Professionals, Milšped i Fresenius Medical Care. Ove kompanije se takođe istuču po tome što posebnu pažnju posvećuju ulaganju u svoje zaposlene, naročito mlade. Upravo zbog toga na speed dating dolaze sa velikim brojem pozicija za posao ili praksu. Možda jedna od njih čeka baš tebe. Svestan istine da se ovakve prilike ne propuštaju, požuri i prijavi se na sledećem linku. AIESEC je najveća organizacija studentska organizacija na svetu. Postoji u više od 120 zemalja. Izazovi sebe, postani lider, upoznaj nove ljude i proširi svoja znanja iz oblasti marketinga, IT-a, prodaje i administracije.

Pročitajte Brankičino iskustvo:

123 CV-a kasnije

Možda iz samog naslova možete zaključiti o čemu je reč. Brojka je impozantna, ali ne veća od strpljenja i upornosti Brankice V. koja je na našoj tribini „Put to uspešne karijere“ dobila posao. Zvuči neobično, dobila je posao na tribini, ne na sajmu ili još jednom u nizu konkursa na koji je poslala svoju radnu biografiju. Odlučili smo da Brankičinu priču podelimo sa vama kako bismo vas motivisali da ne odustajete nikada!

Career Days: „Šta se dešavalo nakon fakulteta“?

Brankica: „Počela sam da šaljem svoj CV na konkurse za posao. U počeku sam vršila selekciju kompanija, kasnije sam već slala gde god sam pomislila da imam šanse. Poslala sam tačno 123 CV-a. Ovaj 124-i koji nisam poslala, e tu sam primljena“.

Career Days: ”Kako si se prijavila za događaj“?

Brankica: „Dopala mi se priča o 4 koraka do posla, naišla sam na događaj i odlučila da dođem, delovalo je zanimljivo. Svakako nisam imala šta da izgubim. Došla sam u 18h i tu počinje moj novi život. Nakon što sam postavila pitanje i objasnila svoju situaciju o nezaposlenosti, jedan od predavača mi je rekao da ćemo pričati nakon tribine. Bila sam presrećna ali i šokirana u isto vreme.“

Career Days: “Šta te je motivisalo da nastaviš dalje“?

Brankica: “Vodila sam se time da me čeka nešto dobro i da nipošto ne smem da odustajem, ali sa druge strane i da ništa neću dobiti time što sedim kući, već da moram da se pokrenem. Bila sam i ljuta i razočarana, ali sam to usmerila na pozitivnu stranu, koristila sam taj bes kao dalju motivaciju umesto da se zatvorim u sebe“.

Career Days: “Šta bi za kraj savetovala mladima“?

Brankica: “Ne samo mladima, već svim osobama koje ovo čitaju, želim da kažem da ne odustaju i da, iako zvuči kao kliše, se pokrenu i rade na sebi i veruju u sebe. Nikada ne znate šta vas čeka.“

AIESEC je najveća organizacija studentska organizacija na svetu. Postoji u više od 120 zemalja. Izazovi sebe, postani lider, upoznaj nove ljude i proširi svoja znanja iz oblasti marketinga, IT-a, prodaje i administracije.

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Marija Đurović

AIESEC Srbija

E-mail:marijadjurovic16@gmail.com