Gradska vlast kaznila ideju o boljoj zajednici

filip_vuksaBeograd, 13. 11. 2014. – Građanske inicijative pozivaju građane  da se okupe u petak, 14. novembra u 16 časova na platou ispred Glavne pošte u Beogradu i pruže novčanu podršku našem sugrađaninu Filipu Vukši, ne bi li platio kaznu od 60 000 dinara koju je dobio zbog neovlašćenog renoviranja autobuskih stajališta u Beogradu. Apelujemo na sve građane da predaju svoje uplatnice sa simboličnim iznosom, u nadi da će gradske vlasti shvatiti da je njihov postupak zapravo kažnjavanje ideje, a ne pojedinca.

Kažnjavajući Filipa Vukšu sa 60 000 dinara jer je samoinicijativno renovirao autobuska stajališta, grad Beograd je poslao poruku svim građanskim inicijativama da ne smeju da “ispravljaju” ono što gradske vlasti propuste da urade, jer će za to biti novčano kažnjene. Takođe, mladim proaktivnim ljudima kakav je Filip Vukša poslata je poruka da će njihovo angažovanje u cilju poboljšanja svojih lokalnih zajednica naići na zid i potpuni autizam gradskih vlasti.

Sekratarijat za inspekcijske poslove kaznio je Filipa Vukšu i udruženje građana “Imamo plan!” sa 60 000 dinara za neovlašćeno korišćenje grba Grada Beograda u marketinške svrhe, a u vezi sa postavljanjem istog na stajališta renovirana po propisima Grada Beograda.

Kao udruženje građana čiji je cilj unapređenje i poboljšanje zajednice u kojoj živimo, pozivamo građane da podrže Filipa Vukšu i da mu pomognu da plati nezasluženu kaznu koju je dobio radeći nešto za sve nas. Ovom akcijom želimo da pokažemo gradu Beogradu da je kažnjavanjem Filipa Vukše kaznio i osujetio svaku buduću građansku inicijativu usmerenu ka poboljšanju zajednice, kao i da se u ovom nepravednom postupku gradske vlasti može pronaći svaki aktivan građanin koji teži pozitivnim promenama i radi na njima.