I Preševo dobilo “Kućicu solidarnosti”

Jug Srbije postaje sinonim za humanost, jer je posle Vranja, Bujanovca i Lebana sada i Preševo dobilo “Kućicu solidarnosti”. Postavljena je ispred Centra za socijalni rad, a sudeći po broju mladih ljudi koji su je posetili na dan otvaranja, i ova kućica će funkcionisati uspešno i pomagati građanima Preševa koji trenutno nemaju finansijska sredstva da sebi i svojoj porodici obezbede hranu, kao jednu od osnovnih životnih potreba. 

Ovakve akcije su jako bitne, jer pomažu ljudima u nevolji, čine nas svesnijim u vezi sa socijalnom pomoći ugroženima, a na kraju krajeva – čine nas boljim ljudima”, smatra Altina Borici, koja je bila na otvaranju “Kućice solidarnosti”.

Od danas i građani Preševa mogu u kućicu da donesu nešto od trajnije pakovane hrane sa tačno naznačenim datumom isteka roka, a svako kome je potrebna, može iz kućice da uzme nešto od hrane.

Uskoro će i Aleksinac dobiti “Kućicu solidarnosti”, tako da se ideja o dobročinstvu širi, prenose je kućice koje možete prepoznati po žutoj boji, hrani koju čuvaju za gladne i mogućnosti koju pružaju stanovnicima mesta u kojima postoje da svakodnevno budu humani.

Ova aktivnost sprovodi se u okviru projekta Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED) koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovode Peaceful Change initiative i People in Need u partnerstvu sa Građanskim Inicijativama, PEN – Peer Educators Network i NVO Aktiv.