JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA U JAVNOJ DEBATI O IZMENAMA USTAVA REPUBLIKE SRBIJE U DELU KOJI SE ODNOSI NA PRAVOSUĐE

Beograd, 19.septembar 2017. godine – Ministarstvo pravde u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom poziva zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva da učestvuju u javnoj debati u vezi sa izmenama Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe. Javna debata održaće se u:

– Kragujevcu, 26. septembra 2017. godine, sa početkom u 10:30časova, u Višem sudu, Velika sala (sudnica br.116), Trg Vojvode Radomira Putnika br. 4.

Tema debate biće „Nadležnosti Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca“.

Održavanje javnih debata predstavlja još jedan vid uključivanja zainteresovane javnosti u cilju obezbeđivanja širokog konsultativnog procesa izmene najznačajnijeg pravnog dokumenta u Republici Srbiji. U narednom periodu planirano je održavanje još tri javne debate, i to u Nišu – 13. oktobra, Novom Sadu – 30. oktobra i Beogradu – 15. novembra 2017. godine. Pozivamo vas da date svoj aktivni doprinos ovom procesu.

Prijave za učešće na javnoj debati u Kragujevcu možete poslati na e-adresu: sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs do 21. septembra 2017. godine. u 14:00.

Broj mesta je ograničen i prednost će imati organizacije koje se aktivno bave oblašću vladavine prava, a naročito ustavnom reformom i koje su registrovane u Šumadijskom, Raškom, Pomoravskom, Rasinskom, Braničevskom, Zlatiborskom i Moravičkom okrugu.

Organizatori nisu u mogućnosti da refundiraju putne troškove učesnika.

Tekst javnog poziva možete pronaći OVDE.