Kako se zaštititi od diskriminacije?

Neka ravnopravnost postane stvarnostBeograd, 19. mart 2014. – Kuća ljudskih prava i demokratije održaće u petak, 20. marta obuku o diskriminaciji i mehanizmima zaštite od diskriminacije pripadnika nacionalnih manjina. Obuka će se u prostorijama Kuće ljudskih prava i demokratije (Kneza Miloša 4) u Beogradu, u periodu između 10.00 i 17.30 časova. Radionici će prisustvovati predstavnici saveta nacionalnih manjina, kao i predstavnici relavatnih organizacija civilnog društva.

Opšti cilj projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost“, koji sprovodi Poverenik za zaštitu ravnopravnosti sa Kućom ljudskih prava i demokratije kao implementacionim partnerom, jeste doprinos jačanju ljudskih i manjinskih prava u Srbiji, dok je specifični cilj unapređenje postupka pred Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti kao mehanizma za zaštitu od diskriminacije manjinskih grupa.

 

Obuka se sprovodi u okviru projekta “Neka ravnopravnost postane stvarnost”, koji implementiraju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Kuća ljudskih prava.