Kampanja FERKA stiže u Gornji Milanovac: Zahteva se od Vučića da ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje

Kampanja za fer izbore – FERKA, čiji je zahtev da se aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u predstojećim lokalnim izborima budući da nije kandidat, stiže u Gornji Milanovac. Tim povodom, u petak, 22. marta, sa početkom u 18.00 sati biće organizovana tribina i otvoren razgovor sa građanima u prostorijama udruženja “UZINAT” (Takovska 88).

Na tribini će govoriti:

  • Nenad Kulačin, novinar i koautor emisije “Dobar, loš, zao”
  • dr Tatjana Milošević, predstavnica udruženja “UZINAT”
  • Jelka Jovanović, novinarka Novog magazina

Tribinu će moderirati Danilo Savić, novinar portala Nova.rs.

Kampanja FERKA, koju su pokrenule Građanske inicijative, okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, pravnike, mlade, studente i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

U susret predstojećim lokalnim izborima, tražimo da se predsednk države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa.

Upravo sa ovim zahtevom pokrenuta je i peticija, koju građani mogu pročitati i potpisati na veb-sajtu www.ferka.rs.

Podsetimo, u okviru kampanje FERKA do sada su organizovane tribine u Nišu i u Zrenjaninu, a najavljene su i aktivnosti u drugim gradovima širom Srbije. Nakon Gornjeg Milanovca 22. marta, slede tribine u Novom Sadu 25. marta i u Pančevu 27. marta.