Kampanja FERKA stiže u Zrenjanin!

Kampanja za fer izbore – FERKA stiže u Zrenjanin! U ponedeljak, 18. marta, sa početkom u 19.00 sati u Zoni društvenog dijaloga (Sarajlijina 2a) biće organizovan otvoren razgovor sa Zrenjanincima.

Na tribini će govoriti:

  • Snježana Milivojević, profesorka FPN
  • Biljana Lukić, novinarka
  • Marko Stepanović, voditelj i autor emisije Mentalno razgibavanje
  • Ivan Medenica, profesor FDU
  • Dušan Trifunović Milešić, student FPN

Tribinu će moderirati Vojin Radovanović, novinar Danasa.

Kampanja FERKA okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, studente, pravnike i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

U susret predstojećim lokalnim izborima, tražimo da se predsednk države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa.

Podsetimo, kampanja FERKA lansirana je 14. marta u Nišu, a nakon Zrenjanina aktivnosti kampanje biće održane i u drugim gradovima širom Srbije.

Pokrenuta je i peticija kojom se od aktuelnog predsednika traži da se uzdrži od učešća u predstojećoj izbornoj kampanji.

Peticiju građani mogu potpisati na veb-sajtu www.ferka.rs.

Kampanja FERKA startovala u Nišu: Vučić da ne bude na glasačkom listiću jer NIJE KANDIDAT