KENSELUJ STRES: Radionica za podršku mentalnom zdravlju

Beograd, 19. septembar 2023.

Rezultati istraživanja o mentalnom zdravlju i aktivističkoj borbi “Da li čuješ, da li osećaš?”, pokazali su ono čega smo se pribojavali:

Čak 92% aktivista/kinja ima bar jednu psihološku poteškoću. Među zabeleženim psihološkim teškoćama, prednjače simptomi sekundarne traumatizacije koje ispoljava čak 83% ispitanika. Zatim, čak 74% ispitanika, ili sedam od deset aktivista, ima simptome depresije.

Ovako je danas, ali ne mora da bude i sutra.

Pridruži nam se na besplatnoj radionici na kojoj kroz interaktivne aktivnosti učimo kako da prepoznamo stres i kako da ga pobedimo. Radionice će se realizovati 28. septembra i 3. oktobra u Prostoru “Miljenko Dereta” (Dobračina 55, Beograd), sa početkom u 18 časova. Biće organizovane dve grupe od po 15 članova/članica. Takođe, istih datuma biće omogućeni i onlajn termini na koje mogu da se prijave samo oni koji žive van Beograda.

Grupe vode psihološkinja Maja Ševar Vukašinović, Paola Petrić – trenerica za asertivnu komunikaciju, kao i Ivana Lukovnjak i Larisa Despotović, facilitatorke grupa podrške udruženja “Herc”.

Prijavni formular dostupan je na sledećem linku: https://act.civicatalyst.org/node/460

Rok za prijavu je 26. septembar do 17h, a poziv je namenjen aktivistima i aktivistkinjama i svima koji su angažovani u civilnom sektoru.

Ne zaboravi, velike promene dolaze promenama iznutra.

Za sva dodatna pitanja, možeš nam pisati na imejlove mreza.naum@gmail.com ili majajezgro@gmail.com.

Srdačno,

tim Građanskih inicijativa i saradnice Maja, Paola, Ivana i Larisa 🙂