Koji je plan? Razgovor o početku školske godine i planu nastave u uslovima pandemije

 

Beograd, 19. avgust 2021. godine 

Školska godina počinje 1. septembra, a još uvek ne postoje zvanične informacije o tome kako će nastava biti organizovana. Puno je pitanja na čije odgovore čekaju prosvetni radnici/e, roditelji ali i đaci i studenti/kinje.

 

Da li se sa odlukom o planu moralo čekati do samog početka školske godine, oglušujući se o naučenim lekcijama iz prošlogodišnjeg modela nastave? Koliko podatak da još uvek ima puno nevakcinisanih prosvetnih radnika/ca utiče na ovu situaciju a koliko nekoordinisani potezi nadležnih institucija?

 

O svemu tome razgovaraćemo sa Udruženjem roditelja, NAGVIS-om, profesorima sa Filozofskog i Medicinskog fakulteta, Unijom srednjoškolaca Srbije i Udruženjem Nauči me u petak, 27. avgusta od 12 časova.

 

Događaj će se održati online, preko Zoom platforme, a takođe će biti stream-ovan na Facebook stranici i Youtube kanalu Građanskih inicijativa.

 

Za učešće na događaju se možete prijaviti klikom na dugme u nastavku.

 

 

Događaj organizuje lista Vakciniši se, koja je podržana od strane projekta Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT. Ovaj projekat je dobio podršku Vlade Švajcarske, a sprovode ga Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.