Konsultacije o političkim i ekonomskim kriterijumima i evropskim standardima – poziv za dostavljanje pisanih doprinosa godišnjem Izveštaju o Srbiji za 2018.

Beograd, 3. oktobar, 2017. godine – Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji počinje pripreme za pisanje godišnjeg Izveštaja o Srbiji za 2018. Kao i do sada, pozivaju organizacije civilnog društva da prilože svoje pisane doprinose kako bismo dobili uvid u njihove stavove o temama koje su pokrivene Izveštajem.

Godišnji Izveštaj o Srbij za 2018. će imati sličnu strukturu kao Izveštaj za 2016. Izveštaj će se u okviru svih relevantnih kriterijuma (političkih, ekonomskih kriterijuma i evropskih standarda) baviti procenom napretka Srbije u periodu između oktobra 2016. i februara 2018. Procena napretka će biti zasnovana na donetim odlukama, usvojenom zakonodavstvu i stepenu njihove primene.

Pisani doprinos o ispunjenju političkih i ekonomskih kriterijuma i dostizanju evropskih standarda Izveštaju o Srbiji za 2018. više je nego dobrodošao. Vaš doprinos pisanju Izveštaja je od izuzetnog značaja za preciznu analizu i detaljnu procenu napretka.

Integralni tekst Izveštaja o Srbiji za 2016, kao i saopštenje o politici proširenja za 2016. dostupni su ovde i ovde.

Pisane doprinose dostavite do petka, 20. oktobra 2017. do kraja radnog vremena na sledeću e-mail adresu: DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu  sa naslovom: Izveštaj o Srbiji za 2018. – (naziv vaše organizacije) pisani doprinos.