Konsultativni proces o izmenama i dopunama Uredbe o finansiranju udruženja

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, poziva zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva da učestvuju u on-lajn konsulativnom procesu povodom teksta nacrta Uredbe o izmenama i dopunama Uredbe o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja, koji se sprovodi u periodu od 1. do 15. septembra 2017. godine.

Izmene i dopune Uredbe o o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja sprovode se u skladu sa aktivnostima iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije za period 2013 – 2018. godine, kao i Akcionog plana za Sprovođenje inicijative Partnerstvo za otovorenu upravu za period 2016 – 2017. godine.

Predloge, sugestije i primedbe potrebno je uneti u Obrazac za dostavljanje komentara na tekst nacrta Uredbe i dostaviti na adresu: office@civilnodrustvo.gov.rs do 15. septembra 2017. godine.

Nakon okončanja elektronskih konsultacija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će analizirati sve pristigle primedbe, predloge i sugestije, a izveštaj o konsultativnom procesu biće objavljen na internet prezentacijama Ministarstva www.mduls.gov.rs i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom www.civilnodrustvo.gov.rs.

Obrazac za komentare, Uredba o finansiranju

Nacrt Uredbe o finansiranju

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom