KRNJART, prvi EkoKultArt festival

UG “Bela Čaplja 1165”, UG “Komšija” – Krnjača i Pokreta “Novi Optimizam” vas pozivaju na KRNJARTprvi EkoKultArt festival u dunavskom amfiteatru leve obale Dunava. Festival će biti održan u utorak 31. avgusta, sa početkom u 18 časova, na dunavskom nasipu u Krnjači (naselje Braće Marić, ulica Igora Vasiljeva kod rampe).

Ideja KRNJART-a je da okupi stanovništvo leve obale Dunava, kao i sve zainteresovane građane, kako bi im se predstavila važnost postojanja inicijative od strane civilnog društva, jer takav angažman neosporno vodi ka novim pobedama i novim saradnjama, a što je i pokazano na primeru bitke za Revu. S tim ciljem biće prikazan kratki dokumentarni film “Ja volim Revu”, kao i kratki film o UG “Komšija”.

U formi kratkog filma posetioci će biti u prilici da čuju najvažnije poruke o zaštiti prirodnih dobara Srbije poslate sa događaja “Vidi, Gari, izlaz postoji!” u Novom Sadu, nakon čega će se okupljenima obratiti Katarina Đukić (Građanske inicijative) i Branislav Grubački Guta (Novi Optimizam).

Relevantni gosti iz Nacionalne ekološke asocijacije (NEA) govoriće o (ne)mogućnosti realizacije zaštićenog parka prirode, predočavajući nam sve izazove u takvoj vrsti inicijative.

UG “Bela Čaplja 1165” i UG “Komšija” – Krnjača dodeliće zahvalnice komšijama za nesebičan doprinos i angažovanje na aktivnostima koji lokalnu zajednicu čine jačom, lepšom i zdravijom. Takođe, biće potpisan protokol o saradnji između te dve organizacije i Novog Optimizma.

U nedostatku kulturnog sadržaja na levoj obali Dunava, želja organizatora je da KRNJART dostigne status tradicionalnalnog festivala, sa uvek kvalitetnim programom za sugrađane. Veliki korak ka tom cilju, ove godina na KRNJART-u, napraviće Radoslav Rale Milenković sa 1802. izvođenjem  predstave “Naši dani”. Predstava počinje u 19h i ulaz za posetioce je slobodan.

U 20h biće održan humanitarni koncert benda Sorabi

Nekoliko dana pre festivala, 28. avgusta, na Revi će biti održana manifestacija“Velika nagrada Reve” u okviru projekta #GradjaniImajuMoć, kao i dečija radionica “Ptice bare Reva” u okviru projekta “Zeleni inkubator” #EUzatebe, koji sprovode Mladi istraživači Srbije. Specijalni gosti su drugari iz organizacije “Dečije srce” #zvucisrca, koji će i sami učestvovati u radionici, a doneće i svoje radove koje će prodavati na Revinom bazaru.