22 May Literarni konkurs “Pričaj mi o svom kraju…”

Građanske inicijative raspisuju literarni konkurs za kratku priču koju će napisati mladi o Vranju, Lebanu, Bujanovcu i Preševu. U kratkoj formi do 500 reči, stanovnici ovih mesta treba da kažu šta je ono što mesto u kome žive čini posebnim, šta bi stranac morao da zna o tom gradu ili opštini, kao i šta bi stanovnici sami mogli/e da urade da život u svom kraju učine boljim.

Pravo učešća imaju mladi uzrasta od 16 do 30 godina i na konkursu  mogu da učestvuju jednom pričom. Biće nagrađeno ukupno 12 mladih pisaca i spisateljica – dodeliće se prva, druga i treća nagrada u sve četiri opštine, odnosno gradu.

Odluku o nagrađenim pričama doneće tročlani žiri, koji čine:

Milena Bogavac, dramaturškinja

Jelica Kiso, pesnikinja i nastavnica građanskog vaspitanja

Dragoslava Barzut, spisateljica i aktivistkinja.

Za najkreativnije mlade pisce i spisateljice pripremili smo zanimljive nagrade – prva mesta biće nagrađena tablet računarima, druga blutut zvučnicima, a treća slušalicama. Posebna nagrada biće i vaučer za kupovinu knjiga u Laguninim knjižarama.

Konkurs je otvoren do 10. juna i svi zainteresovani svoje radove mogu da pošalju najkasnije do ponoći tog dana.

Ovaj konkurs sprovodi se u okviru projekta Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED) koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovode Peaceful Change initiative i People in Need u partnerstvu sa Građanskim Inicijativama, PEN – Peer Educators Network i NVO Aktiv.

Prijavi se!