Medijsko sklonište Vranje: Još jedna milionska tužba protiv Infovranjskih

Ivan Bošnjak i Stojan Vujko,  osnivači i zastupnici “Milenijum tima” doo iz Beograda, podneli su privatnu tužbu protiv Tima za integracije kao izdavača portala InfoVranjske, i  Saše Stojkovića, glavnog i odgovornog urednika ovog medija.

Radi naknade nematerijalne štete, Bošnjak i Vujko zahtevaju 2.000. 000 dinara.

U obrazloženju se navodi da je portal InfoVranjske objavio tekst “Jeremić: “Millenium team jedan od asova korupcije u Srbiji”, zapravo izveštaj sa konferencije za medije Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, održane 7. februara 2021. godine.

Kako se navodi u tužbi, InfoVranjske su nanele Bošnjaku i Vujku “duševnu bol i nemerljivu materijalnu štetu” prenoseći Jeremićeve tvrdnje da iza tužilaca stoji vrh dražave, da pljačkaju gradjane i da se bave kriminalom.

“Nismo prekršili profesionalne standard ni Etički kodeks, Preneli smo verno šta je Jeremić rekao na konferenciji za medije smatrajući da je u javnom interesu da objavimo stavove predsednika jedne od  najvećih opozicionih stranaka. Ovu tužbu smatram dodatnim pritiskom na InfoVranjske”, rekao je za Betu Saša Stojković, glavni i odgovorni urednik Infovranjskih.

“Milenium  tim” doo je povodom objavljivanja izveštaja sa konferencije za medije Vuka Jeremića, aprila ove godine, protiv više medija, medju kojima su bile i InfoVranjske, podneo 11 tužbi sa odštetnim zahtevima od po 100.000 evra.

InfoVranjske su, uz podršku Gradjanskih inicijativa, osnivači Medijskog skloništa Vranje.