Međunarodna konferencija – Građanski aktivizam

homoeuropeanus_logo

Trodnevna međunarodna konferencija o građanskom aktivizmu održana je u Zadru, 4. – 9. septembar 2016.  u organizaciji vodeće organizacije ’Europski dom-Slavonski brod’ u okviru programa Evropa za građanke i građane.

Konferencija je bila koncipirana tako da su se paralelno odvijale dve sesije na istu ili sličnu temu, samo sa govornicima iz različitih geografskih oblasti. Prvi dan konferencije bio je posvećen predstavljanju dosadašnjih rezultata partnerskih organizacija na projektu. Ispred Građanskih inicijativa, prezentaciju je održala Tanja Matijaš koja je govorila o svom radu sa učenicima koji je usledio nakon međunarodne konferencije u Beogradu, na projektu HomoEuropeanus na kom su – u delu radionica učestvovali učenici srednje Tehničko-saobraćajne škole iz Zemuna. Snimak sa Tanjine prezentacije dostupan je na sledećem linku:  (https://www.facebook.com/GradjanskeInicijative/videos/1273042632746587/)

Drugi dan konferencije bio je posvećen razmeni iskustava između omladinskih organizacija iz Evrope i Japana, Indonezije, Vijetnama i Tajlanda.

Treći dan konferencije bio je rezervisan za operativne sastanke programskog osoblja i dogovaranja za naredne korake na projektu.