Mladi i mediji na istom zadatku: Povezivanje i informisanje

Naši mladi volonteri koji obavljaju dvomesečnu praksu u lokalnim medijima na jugu Srbije, okupili su se u medijskim skloništima u Preševu (26. juna) i u Vranju (27. juna), gde se razgovaralo o tome kako proizvesti što kreativnije medijske sadržaje i kako što efikasnije preneti informacije javnosti.

Ovo je bila dobra prilika da mladi prošire svoje znanje i prodube razumevanje uloge medija u društvu. Poseban fokus je bio na tome kako da mladi pronađu svoje mesto u medijskoj sferi, naročito u vezi sa temama koje su od velikog značaja u sredinama iz kojih dolaze naši volonteri.

Mladi volonteri i verujemo budući novinarski profesionalci, u razgovoru sa medijskim stručnjakom Ilirom Gašijem imali su priliku da čuju kako mediji funkcionišu, ali i da iznesu svoje ideje o temama od značaja za mlade koje su medijski nedovoljno zastupljene. Takođe, razgovaralo se i o tome kako da mladi više učestvuju u javnom životu, kako da razviju kritički odnos prema informacijama koje su im dostupne, ali i kako da prenesu na pravi način informacije koje su u javnom interesu.

 

Ova aktivnost sprovodi se u okviru projekta Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED) koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovode Peaceful Change initiative i People in Need u partnerstvu sa Građanskim Inicijativama, PEN – Peer Educators Network i NVO Aktiv.