Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pohvaljen u Briselu

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU) završio je sastanak sa Eduardom Kukanom, poslanikom image-0.02.01.6a97e53c4d2b2f5b8e0d0c91b7a52ea81aa8a5e564166342a7792ad87b732933-VEvropskog parlamenta i predsedavajućim Grupe prijatelja Srbije pri Evropskom parlamentu.

Predstavnici NKEU iz Građanskih inicijativa i Centra za prakticnu politiku Bojana Selaković i Sara Dereta, kao i koordinatorka NKEU Nataša Dragojlović imale su priliku da u srdačnom i otvorenom razgovoru predstave dostignuća NKEU u uspostavljanju dijaloga sa Vladom Republike Srbije i strukturama koje vode pregovore sa EU o članstvu, kao i da razmene mišljenja o aktuelnoj situaciji i perspektivi otvaranja poglavlja.

Obe strane izrazile su optimizam po pitanju nastavka procesa pregovora i složile se da je put evropskih integracija presudan za dalju transformaciju srpskog društva i dalje jačanje institucija i vladavine prava.

Delegacija NKEU boravi u poseti institutijama EU u okviru TACSO P2P (People to people/ Ljudi ljudima) programa: Uloga civilnog društva u Srbiji: Pregovori pristupanja u EU – doprinos u sferi vladavine prava i ljudskih prava.

U toku dana očekuju se sastanci sa predstavnicima Saveta EU I COELA.