NI VATRA NAS NEĆE ZAUSTAVITI: PODRŠKA FOTOGRAFKINJI VREMENA MARIJI JANKOVIĆ

DONIRAJ – POMOZI MARIJI JANKOVIĆ I NEZAVISNO I SLOBODNO NOVINARSTVO

 

Beograd, 21 januar 2019. godine – Nakon obavljenog novinarskog zadatka u Kosovskoj Mitrovici, blizu administrativnog prelaza Jarinje zapalio se i potpuno izgoreo automobil Citroen C5 kojim se ekipa “Vremena” vraćala kući. Automobil je bio u vlasništvu Marije Janković, urednice fotografije ovog nedeljnika.

Kosovska policija je izvršila kratki uviđaj i zaključila da nema elemenata krivičnog dela iako nije pregledala snimke sigurnosnih kamera iz Kosovske Mitrovice gde su kola bila parkirana prethodne večeri, niti obavila forenzička ispitivanja. Time je izostala daljnja istraga, a osiguranje ne pokriva ovakav tip uništenja vozila.

Automobil za Mariju Janković predstavlja neophodno sredstvo za rad. O čemu je reč, svedoči izuzetno visok kvalitet njenih fotografija iz Srbije, regiona i Evrope objavljenih u “Vremenu” i mnogim drugim uglednim medijima. Bez automobila Marija je onemogućena da svakodnevno beleži stvarnost, a čitaoci ostaju uskraćeni za istinsku sliku sveta u kom žive.

Na platformi Donacije.rs pokrenuli smo kampanju za prikupljanje sredstava za kupovinu novog automobila. Možete donirati OVDE.

 

Na ovaj način pomažete nezavisno i slobodno novinarstvo, najugroženiju profesiju u Srbiji.

Ukoliko i dalje želite da gledate istini u oči, omogućite Mariji Janković da se i dalje bavi svojim poslom!

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

UPDATE 23.01.2019.

Sakupljeno je već 150.000 RSD, do ostvarenje cilja potrebno je da sakupimo još 170.000 dinara! Doniraj sad!