NOVO u Resurs centru: Finansijski alati!

Beograd, 9. jul 2024.

Donosimo vam jednu novinu Resurs centra koja ima za cilj da značajno olakša vaše aktivnosti i planiranje projekata! Naime, od sada će vam među resursima Resurs centra biti dostupni i novi, finansijski alati, koji će vam doneti višestruku korist u svakodnevnom radu, izveštavanju i realizaciji inicijativa.

Prepoznali smo da je nedostatak alata koji se mogu koristiti za svrhe finansijskog planiranja izazov sa kojim se suočava većina organizacija civilnog društva, pa smo odlučili da prikupimo sve materijale koji su dostupni i formiramo sekciju koja će biti na raspolaganju celoj zajednici, kako bismo svoje aktivnosti sprovodili na što efikasniji i bolji način. Ovi alati dostupni su na veb-sajtu Resurs centra Građanskih inicijativa: www.rc.gradjanske.org, u sekciji Resursi – Finansijski alati.

U nastavku pročitajte šta sve možete očekivati kada su u pitanju Finansijski alati u Resurs centru.

 

FT1P – Finansijski priručnik za sve vaše nedoumice

Naš Finansijski priručnik se već godinama koristi kao jedan od značajnijih alata za veliki broj organizacija civilnog društva. Zato smo odlučili da ga proširimo i dopunimo, kako biste imali sve informacije neophodne za efikasno funkcionisanje vaših organizacija, posebno u finansijskom segmentu, na jednom mestu i pri ruci.

Priručnik je dostupan na ovom linku.

 

Računajte na pomoć pri finansijskim proračunima uz Finansijske kalkulatore

Finansijski kalkulatori Resurs centra imaju višestruku vrednost jer vam pomažu da otklonite veliki broj administrativnih prepreka koje vas sprečavaju da se bavite projektima koji bi trebalo da vam budu u fokusu. Počevši od obračuna bruto i neto troškova, kalkulacije budžeta za honorare, obračuna troškova putovanja, pa sve do dostupnosti relevantnih i potrebnih dokumenata – Finansijski kalkulatori imaju rešenje za sve.

Finansijski kalkulator je dostupan na ovom linku.

 

Šablone za svu potrebnu dokumentaciju naći ćete među Obrascima

Naša baza obrazaca može odgovoriti na veliki broj vaših potreba i sadrži širok spektar dokumenata poput ugovora, obrazaca za nabavke, upisnih lista i zahteva za refundaciju putnih troškova. To je još jedan od načina da povećate efikasnost svojih inicijativa, jer ćete izbeći bavljenje procesima koji vam nepotrebno oduzimaju vreme.

Obrasci su dostupni na ovom linku.

 

Budite u toku sa svim aktuelnostima u vezi sa zakonskim regulativama

Poslednja sekcija među Finansijskim alatima jeste i stranica koja će biti redovno ažurirana, a na kojoj ćete moći da pronađete sve zakonske izmene i regulative koje se odnose na finansijski i administrativni deo udruženja, kao i tumačenja važećih zakonskih odredaba. To će vam pomoći da ispratite sve relevantne informacije prilikom planiranja svojih projekata i inicijativa.

Zakonske izmene i regulative su dostupne na ovom linku.

 

Segment Finansijski alati je deo projekta “Za snažnije građansko društvo” koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i dve organizacije iz Srbije – Partneri Srbija i Građanske inicijative.