Obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava u Kući ljudskih prava

Beograd, 4. decembar 2019. godine

Ove godine, Kuća ljudskih prava obeležiće Međunarodni dan ljudskih prava serijom događaja kojima želimo da slavimo one koji se svakodnevno zalažu za promociju ljudskih prava.

Pravo na život – 6. decembar

Prvi događaj kojim želimo da obeležimo ovaj datum jeste akcija dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati 6. decembra od 11-15h, u velikoj sali Kuće ljudskih prava.

Zašto dati krv? Zato što spašavate i do 3 života, zato što pomažete i svom životu i zato što imate tu privilegiju da možete da pomognete.

Budi davalac krvi.

Zaštita ljudskih prava danas: obećanja, izazovi i odgovornosti – 9. decembar

Savet Evrope i Kuća ljudskih prava i demokratije, Vas ljubazno pozivaju na panel diskusiju „Zaštita ljudskih prava danas: obećanja, izazovi i odgovornosti“, koju organizuju Kuća ljudskih prava i Savet Evrope povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Panel diskusija će se održati 9. decembra, u Kući ljudskih prava (Kneza Miloša 4), sa početkom u 16 časova.

Panel diskusija će okupiti predstavnike organizacija za ljudska prava, mlade pravnike, aktiviste, studente, predstavnike akademske zajednice i međunarodne subjekte koji su angažovani u polju promovisanje i zaštite ljudskih prava.

Ovim panelom želimo da pokrenemo sadržajan i iskren razogovor na temu glavnih izazova u pogledu promovisanje i zaštite ljudskih prava u Evropi danas.

Simultani prevod će biti obezbeđen.

Bili bismo Vam zahvalni ukoliko biste potvrdili Vaše prisustvo ovom događaju do petka, 6. decembra na teodora@gradjanske.org. 

Obeležavanje Dana ljudskih prava

Svečano obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava koje će se održati 10. decembra sa početkom u 15h u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4. Ove godine, Kuća ljudskih prava dodeliće priznanja za ljudska prava aktivistima koji su tokom cele godine posvećeni promovisanju koncepta ljudskih prava.

Tom prilikom, Građanske inicijative lansiraće globalnu kampanju „Freedom Runner“ čiji je cilj da se čuju priče o Freedom herojima koji pokreću promene u društvu ukazujući na nepravde.

Na obeležavanju će biti predstavljena i izložba „25 slika: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u ilustracijama Nebojše Petrovića“  koja je rezultat saradnje Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava i Beogradskog centra za ljudska prava. Ova izložba predstavlja vizualizaciju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima viđenu očima autora i inspirisane pop art i stripskom estetikom.