Održan „Trening komunikacija”

Zrenjanin, 9-10. februar 2019. godine – Građanske inicijative organizovale su  9 i 10. februara u Zrenjaninu sledeći po redu trening u okviru SmartStart projekta, ovaj put na temu PR-a.

Cilj SmartStart projekta je jačanje finansijske održivosti organizacija civilnog društva kroz start up podršku i promovisanje socijalnog preduzetništva u civilnom sektoru kroz razmenu informacija, naučenih lekcija i primera dobrih praksi.

S ozbirom na to da su svi učesnici bili predstavnici različitih udruženja koja grade svoje brendove, tema PR-a pokazala se kao vrlo korisna i zanimljiva. Trenerice Građanskih inicijativa dizajnirale su interaktivan i participativan trening, uz mnoštvo vežbi i zadataka.

Prvog dana treninga učesnici su mogli da čuju o važnosti strateškog pristupa komunikacijama i više o elementima komunikacione strategije kao što su komunikacioni ciljevi, ciljne grupe, ključne poruke, alati i kanali. Na kraju svake obrađene teme usledila bi odgovarajuća vežba. Drugi dan bio je posvećen društvenim mrežama i pisanju godišnjeg akcionog plana. Sva udruženja dobila su zadatak da u narednom periodu naprave godišnje akcione planove, uz mentorsku podršku naših trenerica.

Na treningu su prisustvovali predstavnici udruženja Timočki omladinski centar, Udruženje za lokalni razvoj Kamenica, Caritas, Centar za afimaciju dece i omladine, Iz kruga, Razlivalište, Kobayagi, Udruženje InterAktiv, Udruženje građana za unapredjenje i razvoj zajednice SAN, Udruženje građana Business Innovation Programs i Keve znaju kako.

SmartStart je regionalan projekat, finansiran od strane Evropske unije, koji se pored Srbije sprovodi i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Turskoj.