Održana prva Balkan Club konferencija u Nišu

 
IMG_1119U Nišu u organizaciju Centra za razvoj civilnih resursa Niš i Švajcarskog Nacionalnog Saveta Mladih (SNYC) od 12. do 14. februara održana je prva Baklan Club konferecija. Konferenciji je prisustvovalo 40 mladih donosioca odluka  iz organizacija civilnog društva iz  Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Albanije, Moldavije i Švajcarske.
 
Balkan Club je nova inicijativa organizacija civilnog društva sa ciljem da podstiče  međukulturno razumevanje na Balkanu i u Moldaviji. Tema prve konferencije bila je „kulturološka različitost“, mladi su razmenili  iskustva sa svojih aktivnosti i projekta, diskutovano je o modalitetima funkcionisanja mreže, problemima koje će mreža adresirati, planirane su potencijalne buduće aktivnosti  koje će se koordinirano realizovati u svim zemljama.
IMG_1207
 
Iz Građanskih incijativa konferenciji su prisustvovali mladi donosoci odluka iz lokalne kancelarije u Bujanovcu,  predstavljeni su  primeri dobrih praksi omladinskih projekata u multietničkim sredinama koje su sprovele Građanske inicijative i dosadašnja iskustva naših umrežavanja.
IMG_1208
 
Na kraju  trodnevne konferencije mladi donosioci odluka iz OCD su se usaglasili i potpisali memorandum o saradnji, umrežavanju i budućim projektima/ aktinvostima koje će ova mreža preuzeti. 
 
Potpisivanjem memoranduma saradnja je ozvaničena, a očekuje se da u narednom periodu iz “Balkan Club” mreže proizađe veći broj regionalnih zajedničkih aktivnosti i projekata.