Okrugli sto “Civilno društvo o medijima”

Logo

OEBS SRB

Beograd, 4.mart, 2016.godine – Građanske inicijative, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji organizuju debatu o trenutnoj situaciji u srpskim medijima iz ugla civilnog društva koji će se održati u ponedeljak 7. marta od 11 časova, u prostorijama Medija centra Beograd (Terazije 3).

Ovaj događaj ima za cilj da pokrene javnu raspravu o implementaciji postojećih medijiskih zakona, rezultatima privatizacije medija, radu institucija i drugih državnih organa i funkcionisanju vladavine prava u Srbiji, uključujući slučaj Tanjug.

Panelisti Okruglog stola biće eksperti iz oblasti prava i medija, profesor Rade Veljanovski, Fakultet političkih nauka, profesor Zoran Ivošević, Pravni fakultet Univerziteta Union, Vesna Petrović, Beogradski centar za ljudska prava, Nedim Sejdinović, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, kao i predstavnici organizacija civilnog društva. Moderator je Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa.

Šta je doneo novi set medijskih zakona? Šta su „bolna“ mesta privatizacije medija? Zašto država ne sprovodi svoje odluke? Kako se narušava celokupan sistem vladavine prava? Kako Vlada Srbije i resorna ministarstva međusobno prebaciju odgovornost i čija je zapravo odgovornost? Kome odgovara ovakva situacija u medijima? Da li se čuje glas civilnog društva?