Otvoreno Medijsko sklonište Pančevo

Pančevo, 3. maj 2022.


Na današnji Svetski dan slobode medija, otvoreno je Medijsko sklonište Pančevo – mesto susreta i saradnje medija, nevladinih organizacija i građana.

Pančevačko Medijsko sklonište nastalo je kao rezultat inicijative suosnivača – redakcija Radio Omnibusaportala PanPress i Pančevo Si Ti, uz podršku Građanskih inicijativa.

Na adresi Ulica Zmaj Jovina 19a, vrata Medijskog skloništa u Pančevu biće otvorena za sve zainteresovane lokalne medije, nevladine organizacije i građana  i na taj način doprineće strukturalnom i funkcionalnom jačanju medijske i NVO scene u ovoj sredini.

Sama ideja Medijskih skloništa jeste da napravimo sinergiju između medija, organizacija civilnog društva i građana. Pored danas osnovanog pančevačkog, Medijska skloništa postoje još i u Vranju, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu, Zaječaru, Čačku, Valjevu, Bujanovcu.

U planu je širenje prostora Medijskih skloništa po celoj Srbiji, sa ciljem da zajedničkim radom i međusobnom podrškom dođemo do onoga što je u interesu svih građana – slobodno informisanje!