Parnjačko savetovanje “Ne govoru mržnje!

 

Beograd, 22.mart 2017.godine – U Romskom društvu “Sloboda”, u Velikom mokrom lugu, održalo se Parnjačko savetovanje “Ne govoru mržnje!” u okviru Programa podrške Evropske unije inkluzivnom društvu u Srbiji sa ciljem da pospeši razumevanje i prihvatanje različitosti i da unapredi prevenciju seksualno prenosivih infekcija i HIV-a kod Roma.

U prijateljskom okruženju, učesnici/e su debatovali o rodnoj ravnoprav
nosti i toleranciji kao preduslova za razumevanje i prihvatanje različitosti. Kako se izboriti sa predrasudama I diskriminacijom i koje sve mehanizmi u državi postoje koji se mogu koristiti kako bi uspešno ostvarili svoja prava.

Predstavnici iz udruženja AID+, Žena+ i AS Centar iz Beograda su informisali i savetovali učesnike/ce na koji način da brinu o svom reproduktivnom zdravlju, kako da se zaštite i kako da preveniraju mogućnost infekcije nekom od mnogobrojnih seksualno prenosivih infekcija i HIV-a.

Učesnici/e su dobili informacije koja udruženja u Beogradu i Srbiji imaju mogućnost da pruže usluge parnjačkog, odnosno vršnjačkog savetovanja koje podrazumeva širok spektar podrške u svakodnevnom životu, posebno za osetljive zajednice.

Za sve učesnike/ce, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda je uručila majice i zahvalnice u okviru kampanje “Ne govoru mržnje!

Parnjačko savetovanje “Ne govoru mržnje!” se u saradnji sa Romskom inicijativom za održivi razvoj – RIZOR i Romskim društvom “Sloboda” realizovao u okviru projekta „Razvoj i unapređenje usluga parnjačkog savetovanja PLHIV u Srbiji“ i „Prema standardizaciji pružanja socijalnih usluga u zajednici za osobe koje žive sa HIV-om i AIDS-om u Srbiji“ koje sprovodi Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om (USOP) sa svojim članicama: (AS Centar, AID+, Asocijacija Žena+ – Beograd, Nova+ – Pančevo, Stav+ – Subotica, Crvena linija – Novi Sad, Sunce – Niš), finansira Delegacije Evropske unije u Srbiji Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja MRZBSP, uz tehničku podršku EPTISE i Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda.“

#IliVozišIliPiješ #NeGovoruMržnje #NeMržnji #NoHateSpeech #NoHate #RodnaRavnopravnost #Antidiskriminacija #Ravnopravnost #Tolerancija#Mladi #HIVtesting #SDGs #HealthForAll #SDG #Youth #Health#GetInvolved#StopHIVTogether #YouthVoices #GYAN #YouthVoice #KZM#GNEZDO #GlobalHealth #GlobalGoals #Belgrade #Serbia