Pisanje CV-a i motivacionog pisma kao ključ uspeha za nalaženje posla

IMG_8728 (2)Bujanovac 15. decembar 2014. –  Resurs Centar Građanskih inicijativa održao je jednodnevni trening na temu „ Pisanje CV-a i motivacionog pisma” u okviru Trening centra u Bujanovcu, sa ciljem da učesnici i učesnice treninga savladaju tehnike i veštine pisanja lične biografije (CV-a) i motivacionog pisma, koji su neizostavna dokumentacija prilikom traženja i prijavljivanja na posao.

Učesnici i učesnice treninga koji su velikim delom sačinjeni od bivših pokaznika/ca YouthBuildovaca  programa, ali i od srednjoškolaca, studenata i aktivista/kinja omladinskih organozacija, su tokom jednodnevnog treninga imali priliku da se upoznaju sa temama Pojam i potreba za izradom CV-ja, Osnovni elementi CV-ja, Kako se piše propratno pismo.

Učesnici i učesnice treninga su bili veoma aktivni i utisak je da im je ova radionica bila poželjna i korisna, bez obzira da li su početnici, ili imaju iskustvo u pisanju CV-ja. Čak je i onima koji su već pisali i slali svoj  CV na različite adrese bilo je potrebno da opet čuju osnove, da razmene iskustva, da reše nedoumice.

 Ovaj praktični trening je održan u pravom trenutku, jer sam sad svesan činjenice da je dobro pripremljen CV ključ za uspeh u dobijanju radne pozicije, stipendije, akademskog programa ili poslovnog plana, rekao je Lorik Aliu, učenik srednje škole „ Sezai Surroi”, koji planira da aplicira za stipendiju u inostranstvu.

Dogovoreno je da učesnici do 25. decembra pošalju svoj CV na (zamišljenu) poziciju i da im  iskusni trenerski par Vladimir Kostić i Tatjana Stošić pruže  povratne informacije i ukažu na (eventualne) propuste i greške.

Resurs Centar Građanskih inicijativa nastaviće da pruža svojim korisnicima konsultacije, mentorstvo, pomoć u pripremi dokumenata, procedura i publikacija, kao i u različite obuke i kurseve.