Pametno pisanje projekata za Smart preduzetnike

Novi Sad, 15-17. mart 2019. godine – Građanske inicijative organizovale su od 15. do  17. marta u Novom Sadu sledeći po redu trening u okviru SmartStart projekta, ovaj put na temu pisanja predloga projekata prema EU smernicama.

Cilj SmartStart projekta je jačanje finansijske održivosti organizacija civilnog društva kroz start up podršku i promovisanje socijalnog preduzetništva u civilnom sektoru kroz razmenu informacija, naučenih lekcija i primera dobrih praksi.

S ozbirom na to da su svi učesnici bili predstavnici različitih udruženja koja grade svoje brendove, tema pisanja projekata pokazala se kao vrlo korisna i zanimljiva. Trening je držala osnivačica Građanskih inicijativa Dubravka Velat.

Prvog dana treninga učesnici su radili na smernicama u pisanju projekata, kao i na upoznaju sa najčešćim administrativnim greškama u pisanju. Drugog dana treninga glavne teme su bile upoznavanje sa aplikacionim paketom. Učesnici su u timovima mogli da definišu ciljeve svojih projekata, kao i njegove aktivnosti. Poslednjeg dana treninga su se obrađivale teme koje se odnose na budžet i sumiranje svih utisaka.

SmartStart je regionalan projekat, finansiran od strane Evropske unije, koji se pored Srbije sprovodi i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Turskoj.