Planirate događaj u Zaječaru, znamo savršeno mesto Prostor za Pomak

U Zaječaru, u ulici Generala Gambete 44,  otvoren je  prostor za kreativno delovanje POMAK koji nudi predivno izdizajniran ambijent slobodnim umetnicima, novinarima, prevodiocima, programerima i poslovnim ljudima, svima koji ne vole da rade od 9h do 17h.

“Prostor za POMAK je u isto vreme idealno mesto za kreativce i njihovo kreativno delovanje ali i  hub, inkubator, prostor za sastanke, prezentacije, obuke i treninge. Ovde mogu i da se dobiju usluge savetovanja za mlade preduzetnike i organizacije civilnog društva”, kažu iz POMAK-a.

Udruženje Timočki omladinski centar (TOC) iz Zaječara već 15 godina radi sa mladima i za mlade. Tokom ovog perioda uočili su nezaposlenost kao najveći problem mladih. Tako je nastao POMAK program, koji kroz samozapošljavanje u modernoj i kreativnoj industriji omogućava mladima da steknu ekonomsku stabilnost i samostalnost.

Osim “shared space” – zajedničkog prostora za rad, postoji i mogućnost održavanja  konferencija i tribina za veliki broj posetilaca.  Za sastanke zatvorenog tipa može se koristiti mala sala koja ima i svoju zen bašticu, pa i ako se sastanak zahukta, postoji kreativan način da se smanji tenzija. Sala je, takođe, opremljena tehnikom za video koferencije.

Svaki dan u prostorijama POMAKa uvek nasmejan Darko Nikolić ugostiće vas i smestiti za jedno od 10 mesta koja su u ponudi.

“Svako ko iznajmi mesto postaje stanar i član Prostora i o njemu brine kao da je lično njegovo”, objašnjava Nikolić naglašavjući da digitalni nomadi koji se zadese u Zaječaru mogu koristiti dnevni, nedeljni i polumesečni “coworking” (iznajmljivanje prostora).

Zarada od iznajmljivanja prostora se vraća u udruženje i omogućava im da imaju stabilan izvor prihoda i tako uvek mogu da funkcionišu nezavisno i samostalno. Svako ko organizuje događaj u Prostoru za POMAK pomaže održivost programa udruženja TOC koje podstiče razvoj mladih.

Planirate događaj u Zaječaru? Sada znate i vi savršeno mesto.

Prostor za POMAK: https://www.pomak.org/