Početak projekta “Isključi predrasude”

Niš, 11. februar 2018. godine –  Početak projekta Isključi predrasude, koji je podržala Misija OEBS u Srbiji, pokrenut je organizovanjem jednodnevne obuke za 6 nastavnika srednjih stručnih škola i gimnazija iz Niša.

Nastavnici građanskog vaspitanja koji su učestvovali na ovom času, u Kancelariji za mlade grada Niša, u najboljem svetlu su predstavili svoje škole: Medicinsku srednju školu, Umetničku školu, Elektrotehničku školu Nikola Tesla, gimnaziju Bora Stanković i Prvu Nišku gimnaziju.

Celodnevna radionica imala je za cilj da nastavnici savladaju metodologiju promišljanja (deliberacije) i da na ovaj način učenicima na časovima koji predstoje pruže dodatne veštine kojima mogu da formiraju kritičko mišljenje i predstave svoje argumente u okruženju gde se poštuje kultura dijaloga i slušaju stavovi drugih. Trening je održala trenerica Tatjana Matijaš.

U narednom periodu nastavnici će na časovima građanskog vaspitanja organizovati radionice o radikalnom ekstremizmu i govoru mržnje, koje će propratiti učeničke akcije.

Više o projektu možete naći ovde.