Poverenica za zaštitu ravnopravnosti sutra održava Okrugli sto sa predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji

Neka-ravnopravnost-postane-stvarnostPoverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković održaće Okrugli sto sa predstavnicama i predstavnicima svih nacionalnih saveta nacionalnih manjina u Srbiji, prvi od kada je izabrana za poverenicu. To će biti prilika da predstavnici nacionalnih saveta u direktnom razgovoru, sa poverenicom i predstavnicima Kuće ljudskih prava, prenesu svoja iskustva u borbi protiv diskriminacije i navedu ključne izazove sa kojima se suočavaju.

Okrugli sto će biti održan u utorak 15. septembra 2015. godine, od 12 do 14 časova u Beogradu u Zgradi Narodne skupštine, Ulica kralja Milana 14, Zeleni salon.

Na Okruglom stolu će, pored poverenice Brankice Janković i Maje Stojanović iz Kuće ljudskih prava, govoriti i predsednici nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Očekujemo da ćete se odazvati pozivu i ispratiti ovaj događaj i obavestiti Vašu publiku o aktuelnim dešavanjima u nacionalnim savetima nacionalnih manjina u Srbiji. Agenda skupa biće dostavljena naknadno.

Dodatne informacije možete dobiti na adresi vesna.dobrosavljevic@ravnopravnost.gov.rs ili na telefone 011/243 64 64 i 064/88 98 720.

Pozivamo sve zainteresovane da pitanja i komentare postave na fejsbuk stranicama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Kuće ljudskih prava kao i na tviter nalozima  @ravnopravnostRS i @HRHBelgrade, kao i haštagu #Poverenica.