POZIV: „House in Order“ Program obuka za organizacije civilnog društva

Verujući da je snažno građansko društvo preduslov za dalji razvoj demokratskih kapaciteta Srbije, projektom “Za snažnije građansko društvo”, PartnersGlobal sa svojim lokalnim partnerskim organizacijama, Partnerima Srbija i Građanskim inicijativama želi da odgovori na izazove s kojima se građansko društvo u Srbiji suočava poslednjih godina, ili decenija.

Sa ciljem pružanja podrške OCD, građanskim inicijativama i drugim akterima i osiguravanja ključnih preduslova za funkcionisanje i stalni razvoj organizacija, Projekat „Za snažnije građansko društvo“ i ove godine objavljuje poziv za sveobuhvatan program obuke i podrške koji će pomoći organizacijama civilnog društva da razumeju obaveze OCD,unaprede svoje postojeće procedure iusklađenost sa zakonskom regulativom i propisima. Program obuhvata i pružanje podrške u: upravljanju organizacijom, upravljanju projektnim ciklusom  i  izveštavanjem,  u  oblasti  radnog  prava  i  pravnih  pitanja  OCD-a,  finansijskog  i  revizorskog područja, kao i u oblasti primene standarda digitalne i fizičke bezbednosti.

Program ima sledeće ciljeve:

  • Podrška OCD u razumevanju i primeni propisa u upravljanju organizacijom
  • Uvođenje i unapređenje standarda transparentnosti i odgovornosti
  • Usklađivanje poslovanja sa aktuelnim trendovima i važećim propisima

 

Program House in Order je namenjen organizacijama civilnog društva i drugim neregistrovanim ili novoregistrovanim organizacijama.
Detaljan program obuke možete pogledati OVDE. 

Radionice će biti organizovane u onlajn formatu, u periodu novembar 2023 – februar 2024. godine.

Svi zainteresovani za radionice mogu se prijaviti putem LINKA.

Nakon prijavljivanja, svi učesnici će dobiti detaljnije informacije i potvrde u vezi sa pojedinačnim sesijama.

Ovaj program je deo projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i dve organizacije iz Srbije – Partneri Srbija i Građanske inicijative.