Poziv na debatu “Pravo na informacije”

Evropski pokret u Srbiji i Fridrih Ebert fondacija organizuju novi onlajn događaj u okviru serije debata Srbija posle korona virusa

Pravo na informacije 

sreda, 26. maj 2021. godine, 11:00-12:00 časova 

ZOOM debata 

 

Kakav nam je zakon o javnom informisanju i kako se primenjuje? Da li do građana Srbije stižu informacije za koje postoje opravdani interes i koje su to informacije koje se podvode pod izuzetak? Da li novinari proveravaju poreklo, istinitost i potpunost informacija? Ovo su neka od pitanja o kojima će se govoriti na ovom panelu.

Na panelu će govoriti i izvršna direktorka Građanskih incijativa Maja Stojanović, a ostali panelisti su Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, Slobodan Georgiev, direktor NewsMax Adrie i Nemanja Rujević, novinar Deutsche Welle-a.

Panel će moderirati Zvezdana Kovač, Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji.

Za učešće na događaju možete se prijaviti OVDE. Nakon registracije, dobićete konfirmacionu poruku  koja sadrži link za priključenje ovom onlajn događaju.  

Agendu događaja možete preuzeti u prilogu. Radni jezici su srpski i engleski. Panel možete pratiti uživo na platformama YouTube i Facebook, kao i na portalu Nova.rs.