Poziv na tribinu i javni čas o Srebrenici

Beograd, 6.jul 2017.godine – Povodom obeležavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici, forumZFD Beograd u saradnji sa Fondom za humanitarno pravo (FHP) i Fondacijom Hajnrih Bel – predstavništvo Beograd, pozivaju vas na Razgovor o odgovornosti i načinima sećanja na žrtve genocida u Srebrenici, koji će se održati 11. jula 2017. godine, s početkom u 19:00 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21.

Javni razgovor o Srebrenici, na godišnjicu genocida, predstavlja pokušaj da se zavera ćutanja i poricanja probije na način koji poštuje žrtve i njihovu želju da ih vidimo, čujemo i priznamo. U razgovoru o ovoj temi, govoriće:

  • Marijana Toma, istoričarka;
  • Ivica Djikić, novinar i publicista;
  • Vladimir Miladinović, umetnik;
  • Filip Švarm, novinar.

Vašoj pažnji preporučujemo Javni cas o sudski utvrđenim činjenicama o genocidu u Srebrenici, koji će se održati istog dana, ali s početkom u 15 h, takođe u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Čas će održati Nemanja Stjepanović, istraživač Fonda za humanitarno pravo i jedan od najboljih poznavalaca rada Haškog tribunala i činjenica koje su utvrđene u njegovim sudskim presudama.

O događajima na koje vas pozivamo vise možete pročitati u pozivu OVDE