POZIV za prikupljanje iskustava OCD u organizovanju i sprovođenju volonterskih aktivnosti

TACSO Resursni centar Građanskih inicijativa i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije  vas ovom prilikom pozivaju da dostavite svoja iskustva koja se odnose na  organizovanje i sprovođenje volonterskih aktivnosti od 2010. pa do danas.

Cilj nam je da na osnovu prikupljenih iskustava, pripremimo pregled stanja za potrebe nastavka dijaloga sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja usmerenog na izmenu  zakonskog okvira u ovoj oblasti.

Krajem 2015. godine, Ministarstvo je formiralo radnu grupu koja treba da analizira efekte postojećeg Zakona o volontiranju. Na ovaj način imate mogućnost da doprinesete procesu i osigurate da se izazovi i problemi sa kojima se suočavate uzmu u obzir u nastavku procesa. S obzirom na značaj volontiranja u radu i funkcionisanju organizacija civilnog društva, verujemo da ćete prepoznati interes  za unapređenjem institucionalnog okvira u ovoj oblasti i učestvovati kroz dostavljanje svojih iskustava.

Nakon prikupljanja komentara i iskustava organizacija civilnog društva, TACSO Resursni centar Građanskih inicijativa i Kancelarija Vlade Republike Srbije za saradnju sa civilnim društvom organizovaće i javni događaj na kome će biti prezentovan nacrt dokumenta koji će biti dostavljen Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ostalim članovima radne grupe.

Svoja iskustva i komentare možete dostaviti popunjavanjem kratkog upitnika koji se nalazi ovde.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, možete kontaktirati Dejanu Stevkovski, 060/3624013, dejana@gradjanske.org .

 

Rok za slanje iskustava i komentara je utorak, 18. april 2017. godine.

PREUZMITE POZIV