Poziv za učešće na konsultativnoj radionici “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene”

Beograd, 3. oktobar, 2017. godine – Ministarstvo zaštite životne sredine i UNDP Srbija, u okviru projekta “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene” organizuju konsultativnu radionicu 10. i 11. oktobra u Novom Sadu, u prostorijama Privredne komore Vojvodine, u ulici Hajduk Veljkova 11.

Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), pokrenuli su u maju 2017. godine projekat „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“, koji je prvi javni poziv za inovaciona rešenja na nivou lokalnih samouprava, kao način da inovatori promovišu svoje ideje, aktivno učestvuju u razvoju lokalne zajednice i doprinesu unapređenju kvaliteta života građana kroz aktivnosti u oblastima koje su relevantne sa ublažavanje klimatskih promena (energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, saobraćaj, upravljanje otpadom, poljoprivreda itd.). Takođe, projekat je i pionirski poduhvat da se u R. Srbiji uspostavi adekvatna klima za inovacije u oblasti klimatskih promena i da se svim zainteresovanim stranama obezbedi platforma za zajedničko delovanje – od onih koji nude rešenja, do onih kojima su ta rešenja neophodna za rešavanje problema i planiranje razvoja.

Prvi dan radionice posvećen je uspostavljanju partnerskog odnosa između lokalnih samouprava, sektora informaciono-komunikacionih tehnologija i drugih zainteresovanih strana, kao i razmatranju mogućih inovativnih ideja za unapređenje upravljanja podacima od značaja za borbu protiv klimatskih promena.

Drugi dan radionice posvećen je uspostavljanju partnerskog odnosa između lokalnih samouprava, javnih preduzeća, privatnog sektora, organizacija civilnog društva i drugih zainteresovanih strana u cilju identifikacije mogućih inovativnih ideja i projekata.

Prijave učešća na radionici potrebno je dostaviti na email adresu: prijave@klimatskepromene.rs

Pozivno pismo, agendu i sve ostale informacije o radionici i projektu možete pronaći ovde:

Pozivno pismo opšte Regionalne radionice

Anotated Agenda-Innovation Challenge-Regional Workshops

Anotated Agenda-Open Data-Regional Workshops

Consolidated Agenda – Regional Workshop