Poziv za učešće na radionici: Uvod u strateško planiranje i organizacija zajednice

Beograd, 26. septembar 2017. godineRegionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) u okviru «Programa podrške organizacijama civilnog društva u oblasti životne sredine  – CSOnnect», poziva vas da uzmete učešće na prvoj u nizu radionici «Uvod u strateško planiranje i organizacija zajednice».

Radionica će se održati u dva grada, i to:

  • 3. oktobra 2017. godine u Beogradu u Hotelu Envoy, Čika Ljubina broj 13,
  • 5. oktobra 2017. godine u Nišu u Deli prostoru, Davidova broj 2.

Cilj radionice «Uvod u strateško planiranje organizacija zajednice», jeste doprinos jačanju ljudskih kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva ali i podrška kroz «Help Desk», koji je sastavni deo CSOnnect programa. «Help Desk» predstavlja centar za razvoj ljudskih resursa organizacija civilnog društva koje se bave pripremom i praćenjem politika u životnoj sredini.

Radionica će se sastojati iz dva dela:

  • Uvod u strateško planiranje (proces kreiranja strateškog plana, Broysonova šema),
  • Organizacija zajednice i povezivanje sa bazom (važnost uporišta koju organizacija civilnog društva treba da ima u građanstvu kroz pravljenje baze i organizovanje zajednice, a sve u cilju aktivnog uključivanja građanki i građana u procese javnog zastupanja).

U želji da povećamo vidljivost civilnog društva koje radi na rešavanju problema u životnoj sredini i unapredimo rad OCD-a u na lokalu, pozivamo vas da popunite prijemni formular, koji se nalazi OVDE, i isti pošaljete na: office.coserbia@rec.org najkasnije do 29. septembra 2017. godine, do 17. sati i uzmete učešće na radionici. Radionice će voditi stručnjakinje Dubravka Velat i Nataša Čorbić.

U zavisnosti od toga gde se teritorijalno sedište vaše organizacije, možete se opredeliti da li vam je pogodnije da prisustvujete radionici u Beogradu ili Nišu.  REC kao organizator snosiće troškove transporta u visini iznosa povratne autobuske karte, kao i obezbediti ručak i osveženje za vreme radionica.

«Program podrške organizacijama civilnog društva u oblasti životne sredine  – CSOnnect», je višegodišnji program namenjen podršci i jačanju kapaciteta organizacijama civilnog društva koje rade na rešavanju problema u životnoj  sredini. Kroz realizovane i planirane aktivnosti, cilj REC-a je da pomogne u nastojanjima organizacija da pruže svoj doprinos u ključnim izazovima vezanim za životnu sredinu, ali i da im razvije kapacitete kako bi aktivno mogle da prate pregovore institucija Republike Srbije sa Evropskom unijom (Poglavlje 27). «Program podrške organizacijama civilnog društva u oblasti životne sredine  – CSOnnect», realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu – REC, Kancelarija u Srbiji, uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju – SIDA.