Poziv za učešće na Regionalnom forumu mladih u Nišu

Beograd, 20. oktobar 2017. godine – Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) poziva predstavnike/ce omladinskih organizacija, udruženja mladih i omladinskih inicijativa, organizacija koje rade sa mladima i za mlade sa teritorije Republike Srbije da se prijave za učešće na Regionalnom forumu mladih „Od distance do povezivanja mladih iz Srbije i Albanije“, koji će se održati 30. oktobra 2017. godine u Nišu (u maloj sali Oficirskog doma), u periodu od 10 do 20 časova.

Teme koje će biti u fokusu foruma su:

–      socijalna distanca među mladima srpske i albanske nacionalnosti;

–      uloga omladinskih aktera u procesu povezivanja mladih iz Srbije i Albanije;

–      mogućnosti za regionalnu saradnju i delovanje u okviru zajedničkih omladinskih inicijativa;

–      razvoj zajedničke inicijative prisutnih organizacija na odabranu temu za naredni period.

Na Regionalnom forumu mladih učesnici/ce imaće priliku da se upoznaju sa:

–      postojećom regionalnom inicijativom ‘Humans of Albania and Serbia’;

–      onlajn platformom youthumans.net;

–  radom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office – RYCO) i aplikacijom za prvi konkurs za finansiranje projekata;

–  rezultatima onlajn istraživanja sprovedenog u Srbiji i Albaniji na temu socijalne distance između mladih srpske i albanske nacionalnosti.

Svi zainteresovani mogu popuniti prijavni formular (klikom na link „prijavni formular“ možete pronaći i popuniti online formular) sa potrebnim podacima i kratkom motivacijom za učešće na forumu, najkasnije do 24. oktobra 2017. godine.

Usled ograničenog broja mesta, prilikom izbora učesnika/ca razmatraće se prethodno iskustvo, angažovanje i motivacija za učešće na forumu, a pažnja će takođe biti posvećena i rodnom balansu.

Napomene:

Učesnicima Regionalnog foruma mladih, organizator će pokriti:

– troškove povratne autobuske karte od mesta dolaska do Niša;

– troškove smeštaja i ishrane u periodu 29 – 31. oktobar 2017. godine.

Zvanična agenda, kao i prateće tehničke informacije vezane za smeštaj učesnika i sam program foruma biće dostavljene odabranim učesnicima nakon zatvaranja prijava 24. oktobra 2017. godine.

Radni jezik na Regionalnom forumu mladih biće engleski.

Više informacija o projektu “Imaginarna distanca” i o platformi Humans of Albania and Serbia možete pronaći na sajtu youthumans.net

Regionalni forum mladih se organizuje u okviru projekta “Imaginarna distanca” koji sprovode Društvo za razvoj dece i mladih – OTVORENI KLUB iz Niša u saradnji sa Zajedno u zajednici za razvoj društva (Together in Community for Development Society – TiC) iz Drača, u okviru regionalne platforme “Ljudi Albanije i Srbije” (“Humans of Albania and Serbia”) podržane od strane misije OEBS-a u Srbiji zajedno sa prisustvom OEBS-a u Albaniji, a u saradnji sa Ministarstom omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvom za socijalnu zašttu i mlade Albanije i Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), kao deo projekta “Unapređenje regionalne povezanosti omladinskih aktera iz Albanije i Srbije”, finansijski podržanog od strane Ministarstava spoljnih poslova Nemačke i Ministarstava spoljnih poslova Holandiје.