PREDSTAVLJANJE NOVOG KONCEPTA PRIZNANJA MLADGRAD

GI logo prez

Pozivamo Vas  da prisutvujete predstavljanju novog koncepta priznanja MLADGRAD.

 Prezentacija će biti organizovana u četvrtak 13. avgusta sa početkom u prostoru Impact Hub, Beograd, Makedonska 21, sa početkom u 12 časova.

Priznanje MLADGRAD ustanovile su Građanske inicijative u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta 2010. godine a dodeljivano je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih. Nagrade su bile namenjene lokalnim samoupravama i omladinskim grupama koje su najviše doprinele unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici i saradnji između mladih i lokalne samouprave.

Nakon 5 godina primene ovog koncepta, ove, 2015. rekapituliraćemo dosadašnji uticaj nagrade i predstaviti novi koncept.

Osnovni cilj dodele ovakvog priznanja bio je podsticanje razvoja mehanizama omladinske politike na lokalnom nivou. Danas, nakon 5 godina od dodele prve nagrade MLADGRAD, u potpuno drugačijem društveno-političkom kontekstu, na nacionalnom i lokalnom nivou, u trenutku kada je na snagu stupila druga Nacionalna strategija za mlade, želimo da zajedničkim snagama evaluiramo doprinos, kako ove nagrade, tako i benefite koje su mladi ljudi osetili u nagrađivanim lokalnim zajednicama. Nakon svih uloženih napora u promovisanje i jačanje položaja mladih u Srbiji, realna situacija je takva da su oni i dalje nezadovoljni i razočarani postojećim nivoomzalaganja države.

Na prezentaciji će biti predstavljen i konkurs podnazivom „KAŽI ŠTA TI TREBA“, sa ciljem da ideje mladih uvrsti u novi koncept MLADGRAD-a. Svoje ideje o tome kako treba da izgleda grad koji dobija nagradu MLADGRAD, imaće prilike da iznesu u naredna 2 meseca, koliko će trajati konkurs.

Očekujemo prisustvo predstavnika Ministarstva omladine i sporta, dosadašnjih dobitnika priznanja MLADGRAD, omladinskih radnika i aktivista i svih drugih zainteresovanih za unapređenje položaja mladih.Mladgrad