Prepoznat značaj saradnje države i civilnog društva

TACSO RC GI logo

Novi Sad, 09.avgust,2016.godine – Svi učesnici današnjeg konsultativnog sastanka povodom OGP NS1 09082016Akcionog plana za sprovođenje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu prepoznaju značaj saradnje države i civilnog društva.

Razmatrajući tekst radne verzije Akcionog plana za 2016-2017.godinu, okupljeni su potvrdili važnost uključivanja civilnog društva u konsultativni proces, kao i opredeljenje države za otvorenost uprave i posvećenost uprave vrednostima koje promoviše Partnerstvo za otvorenu upravu.

Bojana Selaković, ispred TACSO Resursnog centra Građanskih inicijativa, istakla je da TACSO podržava napore obe strane, kao i kreiranje trajno održivog mehanizma za dijalog između države i civilnog sektora i njihovo međusobno uvažavanje.

OGP NS2 09082016Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici grada Novog Sada, pokrajinske vlade, zatim predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, ali i međunarodni eksperti, sa ciljem da prenesu svoja lokalna iskustva i primere dobre prakse u implementaciji ove inicijative.

Podsećanja radi, Republika Srbija se inicijativi Partnerstvo za otvorenu upravu priključila 2012.godine, sa ciljem sprovođenja reforme javne uprave u dobar servis svojim građanima.

Ovaj sastanak organizovale su Građanske inicijative, kao TACSO Resursni centar za sve organizacije civilnog društva u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom.

 

TACSO RC footer 2016