PRIČE KOJE NAS INSPIRIŠU – LEPŠA STRANA ZIMSKIH LUDOVANJA

PRIČE KOJE NAS INSPIRIŠU – LEPŠA STRANA ZIMSKIH LUDOVANJA

Vukosava Tešanović je u novembru 2017. godine dosla na ideju da u selu Grgurevci zajedno sa udruženjem građana Staza zdravljaorganizuje Novogodisnju čaroliju u okviru koje bi sva deca od 0-do 10 godina dobila paketiće i imala priliku da se druže sa Deda Mrazom.

Vukina želja je bila da Novogodišnju čaroliju održi u tradicionalnom ruhu, te je krenula u potragu za ljudima dobre volje koji bi obezbedili paketice za decu.

„Ubrzo nam se javila školska drugarica moje ćerke koja je rodom iz Grgurevaca, gde je zavrsi

Nikolina Lođinović

la osnovnu skolu, potom otišla u Beograd i nakon nekoliko godina zaposlila se u Abu Dabiju kao menadžerka jedne bolnice“ kaže Vuka. Kada je Nikolina Lođinović čula da pripremamo slavlje odmah me je obavestila da će ona snositi troškove za paketiće i pozorišnu predstavu.“ Nikolina je insistirala da do samog kraja manifestacije ostane tajna ko je ulepšao dan mališanima, a događaj je pratila preko Skajpa.

Na dan manifestacije atmosfera je izgledala čarobno. Deda Mraz i Vila su stigli na kocijama upregnutim belim konjima i izveli divnu predstavu i podelili 72 paketića.

„Ja, kao pokretačica te ideje, bila sam veoma srećna i zadovoljna što smo uspeli kao udruženje da okupimo i ostala udruženja iz sela, meštane, školu, omladinu, mesnu zajednicu i da svako da svoj doprinos u organizaciji manifestacije za decu. Naše napore da uveselimo mališane podržala je i Trag fondacija. „

Novogodišnja euforija je vladala u gradu jer su Grugurevci jedino selo u okolini koje svojim mališanima deli paketiće. Lokalni mediji su, takođe propratili ovu manifestaciju kao pravo osveženje u seoskom životu.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim i Građanskim inicijativama na veoma korisnim obukama, edukacijama i treninzima koji doprinose kvalitetan razvoj civilnih organizacija i pojedinaca koji žele da urade nešto dobro za svoju zajednicu.“

Ono što Vukino selo razlikuje od svakog drugog je njena želja da pomogne zajednici u kojoj živi. Sve promene počinju od pojedinaca koji malim koracima čine život lepšim.