03 Apr Prvi Sajam organizacija civilnog društva jugozapadne Srbije

TACSOBeograd, 3. april 2015. – U Novom Pazaru će se 22. aprila održati Sajam organizacija civilnog društva jugozapadne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar. Sajam će početi u 10:30h na prostoru pešačke zone i u holu Kulturnog centra. Organizacije civilnog društva iz 8 opština iz regiona (Ivanjica, Nova Varoš, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin) će na sajmu građanima predstaviti svoje aktivnosti.

Cilj održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidljivosti OCD u svojim lokalnim zajednicama, kao i njihovo umrežavanje i uspostavljanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. Pored  predstavljanja  na  otvorenim uličnim  štandovima, organizacije će imati mogućnost da pruže i javnu prezentaciju svojih uspešnih projekata i aktivnosti. Takođe, biće organizovana druženja sa predstavnicima/cama medija, kao i debate u kojima će učestvovati predstavnici/ce lokalnih samouprava, na kojima će se govoriti o uključivanju OCD u procese donošenja propisa, kao i o transparentnom finasiranju OCD iz lokalnih i nacionalnih budžeta. Formular za prijavu na učešće na Sajmu možete preuzeti ovde.

Na Sajmu će biti predstavljene aktivnosti Resurs centra okupljenog oko konzorcijuma koji predvode Građanske inicijative, a koji je podržan od strane TACSO-a. Prisutne organizacije će imati priliku da saznaju koju vrstu usluga pruža Resurs centar, kao i koje od usluga da odaberu u cilju jačanja kapaciteta svojih organizacija.

Cilj delovanja Resurs Centra je pružanje podrške radi stvaranja jačeg civilnog društva i podsticajnog okruženja za njegovo funkcionisanje, kao i  održivosti TACSO funkcija po završetku projekta 2017. godine. Konzorcijum koji je izabran da bude TACSO Resurs Centar u Srbiji predvode Građanske inicijative a njegovi članovi su i: Kuća ljudskih prava, Centar za razvoj neprofitnog sektora i Fondacija za nove komunikacije Dokukino. Projekat Tehničke podrške organizacijama civilnog društva podržan je od strane EU.