Razvijena besplatna aplikacija “Кrug zdravlja”

Beograd, 26.maj 2017.godine – Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” je u okviru projekta razvoja socijalnog preduzeća “Herc&DO- doing good for good”, podržanog od Karitasa Srbije i Delegacije EU, kao jednu od usluga razvilo besplatnu android/IOS aplikaciju “Krug zdravlja”.

Aplikacija omogućava osobama sa mentalnim tegobama, ali i svima koji žele da unaprede svoje mentalno zdravlje, da se informišu, edukuju, potraže i dobiju pomoć. Na ovaj način pomažemo i onima koji zbog prirode problema ne mogu da potraže pomoć (agorafobija, socijalna anksioznost), koji zbog udaljenosti nemaju pristup profesionalnoj pomoći, kao i onima koji zbog straha i stigme žele da ostanu anonimni.
Činjenice pokazuju da mentalni poremećaji pogađaju preko 25% populacije, da su mentalni poremećaji drugi najveći zdravstveni problem srpskog stanovništva, mi sa druge strane, želimo da doprinesemo unapređenju mentalnog zdravlja, edukujemo, informišemo i pružimo podršku.

Mentalna bolest, kao i bilo koja druga bolest, se ne dešava “tamo nekom”, već može oboleti svako od nas u nekom trenutku života.

Linkovi za besplatno preuzimanje:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.krugzdravlja

https://itunes.apple.com/us/app/krug-zdravlja/id1237348944?ls=1&mt=8