Sajam Organizacija civilnog društva Pčinjskog i Jablaničkog okruga

Sve što ste oduvek hteli da znate o Udruženjima građana a niste imali priliku da pitate!

TACSO

U Vranju će se 17. juna održati Sajam organizacija civilnog društva južne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar u saradnji sa gradom Vranjem.

Sajam će početi u 10h na prostoru pešačke zone (šetalište u Vranju) a javna debata od 13h u sali Načelstva (ul.Peti Kongresa 1). Organizacije civilnog društva iz gradova Leskovca i Vranja i iz 11 opština iz regiona (Bujanovac, Vladičin Han,  Surdulica, Bosilegrade, Trgovište, Preševo, , Bojnik, Lebane, Medveđa, Vlasotince, Crna Trava) na sajmu će građanima predstaviti svoje aktivnosti.

 

Cilj održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidljivosti OCD, kao i njihovo umrežavanje i uspostavljanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. Pored  predstavljanja  na  otvorenim uličnim  štandovima, organizacije će javno prezentovati svoje projekte i aktivnosti. Takođe, biće organizovana druženja sa predstavnicima/cama medija, kao i debate u kojima će učestvovati predstavnici/ce lokalnih samouprava, na kojima će se govoriti o uključivanju OCD u procese donošenja propisa, mogućnostima za korišćenje javnih prostora za njihov rad kao i o transparentnom finasiranju OCD iz lokalnih i nacionalnih budžeta.

Formular za prijavu učešća možete preuzeti ovde

 

Na Sajmu će biti predstavljene aktivnosti Resurs centra okupljenog oko konzorcijuma koji predvode Građanske inicijative, a koji je podržan od strane TACSO-a. Prisutni građani i organizacije će imati priliku da saznaju koju vrstu usluga pruža Resurs centar, kao i koje od usluga da odaberu u cilju jačanja kapaciteta svojih organizacija.

 

Cilj delovanja Resurs Centra je pružanje podrške radi stvaranja jačeg civilnog društva i podsticajnog okruženja za njegovo funkcionisanje, kao i  održivosti TACSO funkcija po završetku projekta 2017. godine. Konzorcijum koji je izabran da bude TACSO Resurs Centar u Srbiji predvode Građanske inicijative a njegovi članovi su i: Kuća ljudskih prava, Centar za razvoj neprofitnog sektora i Fondacija za nove komunikacije Dokukino. Projekat Tehničke podrške organizacijama civilnog društva podržan je od strane EU.